>Fira fredagen den 13:e!

>

Gudinna vi dansar en dans för dig
 medan elden brinner i natten

Freja är fruktbarhetsgudinnan i nordisk mytologi, vanernas viktigaste gudinna och har därför även namnet Vanadis. Hon är dotter till Njord, och syster till Frej.
Freja är kärleksgudinnan men hon är även krigets och kampens gudinna. Hon är den unga kvinnan och modern. Hon är valkyriornas ledare. Hon färdas i vagn, dragen av två katter. Hon är trolldomens och schamanismens gudom och sejdens mästarinna. 
Frejas dag är fredag och hennes tal är 13.
Inte undra på att kyrkans män såg sig tvungna att demonisera henne och göra Fredagen den 13:e till en otursdag istället för den lyckodag det i verkligheten är.
Hittade ett nytt Harg(slurl)  med en indiansk trolltrumma. När jag ställt in rätt rytm och lyssnat en stund var inte bara SL-Vanadis påverkad utan även RL-Vanadis. Kände ett milt tryck mitt i pannan. Precis där dopaminet tillverkas och sprids ut i kroppen. Dopamin är det hormon som styr över bl.a. förälskelse och sexlust, livsglädje och även de motoriska systemet -sönderstressade människor har ofta lite knyckiga stela rörelser. Efter ungefär en halvtimmes frigörande dans till trolltrummans rytm var jag lika avslappnad som efter en hel natts…..nja det är en barnförbjuden historia, eller en timmes meditation.
Testar idag igen, för att hedra Gudinnan Freja och för att fira fredagen den 13:e, antingen klockan 10 eller klockan 13-beror lite på RL
Läs mer om Freja Freja Center 
PS även Linnés Linnéa har namnsdag idag – vill ni inte fira Freja så fira Linnéa.

Det här inlägget postades i Fredagen den 13:e, Freja, harg, Second Life, trolltrumma. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s