>Tror du att du får freebies enbart av godhet?

>

Levande, nåja, reklampelare.

I en del fall är det nog så. Det finns entusiaster som ger bort saker som de gjort av ren skaparglädje och vänlighet. Men mycket är ren och skär marknadsföring. -Produktplacering. Välkänt från film och TV. -Brukar ni se Morden i Midsomer? I de tidiga avsnitten kör Kommisarie Barnaby Rover men i de senare årgångarna kör han Volvo. Ungefär samtidigt som Volvo tar hem en stororder på polisbilar till just engelska polisen.
På bilden intill är jag ”produktplacerad från topp till tå”-Allt gratis. Mercedes C-klass kom 2007 samtidigt som i RL. Det ser man på att alla detaljer är rätt. -De hembyggda är oftast mycket taffligare gjorda. Kolla på lyktorna exakta kopior i minsta detalj.
Tröjan är från traktortillverkaren John Deere som satsar stort på bl.a.spel i sin marknadsföring. Byxorna är från Chi-Chi ett känt modehus. Skorna är Timberland och trosorna, de syns inte, är D-factor. ett annat stort modehus.Det finns många fler exempel; Nike, Reebook, Guinness öl osv. Alla dessa är så aktsamma om sina varumärken och hade säkerligen stämt den som försökt kopiera utan lov på skyhöga belopp men här står de bakom det hela och då går det bra.
Detta är inget speciellt för Second Life utan förekommer i de flesta moderna dataspel. Sponsring för att minska kostnaderna för utveckling av spelen. Nu behöver du inte bojkotta och ”vägra bära” bara för det. En medvetenhet om saken kanske kan vara bra att ha.

Det här inlägget postades i produkplacering, Second Life, spel, virtuella världar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till >Tror du att du får freebies enbart av godhet?

  1. Anonymous skriver:

    >Har du tänkt på att var du än kommer i för världar finns det en gratis Canon.Jag läste att det är en del av deras marknadsföring att det skall finnas minst en Canon – var som.CocaCola Automaten i Second Life har funnit sedan Linden Lab själva tillverkade första freebies som fanns./Tina (PG)

  2. Vanadis Falconer skriver:

    >Letar fortfarande efter en gratis Nikon. Canon är ostkustkameror och Nikon är västkustkameror. Ibland undrar jag när, eller om det redan har hänt, finns fler Coca-Cola-loggor i världen än Krucifix. Vi är i alla fall inte långt därifrån. 🙂

  3. Vanadis Falconer skriver:

    >PS -Skriva som anonym, utan att logga in, men underteckna med sitt namn går bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s