>-Ändå bra att Tina slutade!

>Inte för Tina naturligtvis. För Tina är det naturligtvis en tragedi, att bli berövad sin fritidssysselsättning, en stor del av sitt liv, som man brinner för sen två och ett halvt år måste kännas för djävligt. Att producera åtta inlägg om dagen borde ta fyra fem timmar. Jag producerar ett på ungefär en halvtimme så åtta gånger 30 minuter blir ungefär fyra timmar.
För oss som gillade att läsa Tinas Universum är det också tragiskt. En blogg om vårt specialintresse som uppdateras så ofta och innehåller allt om teknik, spännande simar och fester är en resurs och en lucka som är svår att fylla.

Alltid redo att försvara Sverige!

Det är också tragiskt för oss som står för obegränsad yttrandefrihet. Jag har alltid, långt innan Second Life ens var en tanke hos Philip Linden, hävdat att de som stämplar mot Yttrandefrihetsgrundlagen och Tryckfrihetsförordningen borde ha lagens strängaste straff därför att de ger sig på fundamentet i vår statsbildning. Varje attack, som t.ex. mordhota Nerikes Allehandas chefred, mot YF och TF är en attack mot Sverige fullt jämförbar med ett militärt angrepp från främmande makt. -Striden för Yttrandefrihet för alla vad de än säger tar jag i alla lägen och ”faller” jag i striden tar någon annan upp svärdet. Vem är oviktigt bara att striden för yttrandefrihet förs är viktigt.
Det som är bra är att nu vet vi vem som är vem. De senaste åtta månaderna har varit lite knepiga, speciellt för den som inte varit insatt i eller involverad i den s.k. sakfrågan. Har många gånger ställt mig frågorna; -Vad sjutton bråkar de om? -Att någon bodde eller inte bodde i en fyr eller i ett hörne av ambassadsimen eller….. -Vem bråkar med vem? -Vem är på vems sida?
Inte att glömma den allra märkligaste frågan; -Varför får jag skit från alla håll? -Jag har ju inget med detta att göra, jag var ju på Nordsjön utan annan landförbindelse än VHF för 25:- minuten, när det ska ha hänt.
-Det som är bra med att Tina slutade är att nu är alla kort spelade. -Kortleken ligger med bildsidan upp på bordet.
-Vi vet vad som kommer att hända den som väcker misshag på fel ställe nästa gång.
-För att det blir en ”nästa gång” det är min absoluta övertygelse frågan är bara vem som står i skottlinjen den gången.
-Jag gissar på att ” ett kaxigt självständigt ungt fruntimmer med stor käft och egna åsikter” ligger bra till. -Men hon är väl förberedd med ett och annat ess dolt i rockärmen.

-Läs texten en gång till innan du kommenterar så verkligen förstått vad jag menar!
Det här inlägget postades i bra, slutar, Tina, Yttrandefrihet och pressfrihet. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till >-Ändå bra att Tina slutade!

 1. Gittrika Mint skriver:

  >Just det, läs igenom texten en gång till innan du skickar den så ser du vilket dramaskum du drar upp på dina västkustska vågor. Du har bara hört allt från ett håll och det är inte speciellt bright ur journalistisk synpunkt.Men hur många svärd du än poserar med kan det aldrig bli ditt fel Vanadis. Det här är nåt som hänt flera avor än mig t.om innan du reggade dig i SL.Och den där berövade yttrandefriheten du tjötar om är egentligen bara en uppmaning från mig att ta bort MB annonser från PG's blogg, Sen får hon skriva om vad tusan hon vill..håll mig utanför bara…Detta har jag skrivit nu tusen gånger känns det som men det är väl så att man måste förklara fler gånger för vissa…..

 2. Vanadis Falconer skriver:

  >-Var någon stans i texten står det "Gittrika Mint"?-Jag tror inte någon köksa från Stockholm kan lära mig något om journalistik och vilka källor(OBS pluralis betyder flera) jag har avslöjar jag aldrig.-Det är du själv Gittrika som blandar dig i min text inte jag. Men så är det i journalistikens underbara värld: -Skriver man om en synål blir den enögde förbannad!

 3. Gittrika Mint skriver:

  >Det är mkt sant att jag har jobbat i kök och att jag bor i Stockholm. Men du har ingen aning om vad jag har för utbildning och referenser från det journalistiska. Och det är mer tragiskt om journalisten är enögd och outar en del av någons RL när man är i SL. Det säger allt om dig Vanadis. Men när yrkeskunnandet tryter får man ta till andra knep..Stackare..

 4. Vanadis Falconer skriver:

  >-De gånger vi har mötts har du mest spytt galla över journalister i allmänhet och mig i synnerhet. -Det vet ju alla hur journalister bara skriver….Jag har högskoleutbildning och mycket erfarenhet jag har läst allt jag kommit över i ämnet och talat med många. Därför har jag sparat en uppföljning till i morgon. Jag förutsåg att du skulle reagera ungefär så här men jag trodde du var smartare än att blotta dig på det här viset. Innan du kommenterade var det ju bara ett fåtal insatta som visste hur din roll såg ut – nu vet vi alla.

 5. Gittrika Mint skriver:

  >Jag har inte blottat mig..det är du som har blottat mig….ett av de fulare journalistiska knepen från kolorerade veckopressen.Vad är det för roll du pratar om?Vad är det alla vet? Jag har jobbat i ett antal år inom storkök. Det är inget hemligt med det. Men däremot är det otroligt straffbart att söka någons RL identitet. Bara så du vet….

 6. Vanadis Falconer skriver:

  >Jag har inte nämnt dig med namn någon stans i min blogg. Det gjorde du själv i och med att du kommenterade. Hade du varit tyst och svalt förtreten hade bara en liten krets kunnat ana vad det hela handlade om. Om det nu handlade om dig över huvud taget.Nu har du gett mig mer information än jag hade förut men som jag kanske bara anade.-Det är INTE straffbart att söka information på nätet, inte heller att publicera det man kommer fram till så länge man hämtar informationen från öppna källor. Man kan fullt lagligt få ut ett personbevis, få tillgång till första sidan i deklarationen, få utdrag ur körkortsregistret, få utdrag ur brottsregistret och mycket annat. -Googla på ditt avatarnamn – du kommer att bli förvånad, nej chockad över hur mycket man kan få fram. -Vi ägnade mycket tid på JH åt vad som är tillåtet och inte. -Insamlande av material är grundlagsskyddad rättighet.

 7. Bock McMillan skriver:

  >Välrutet sköldmö – och då gäller det inlägget, kommentarerna bortser jag från!

 8. Blanche's arena skriver:

  >Whats happening?"Innan du kommenterade var det ju bara ett fåtal insatta som visste hur din roll såg ut – nu vet alla."- Vad är det för trams? Sen det här med RL identitet – Varför ta upp det i detta sammanhang?-Skrämmande att det kan finnas personer som verkligen går in för att hitta uppgifter om en avarar i RL.Googla på avatarnamnet?- Jag testade nyss och fick mig ett gott skratt från ett inlägg på en svensk känd blogg den 10 nov. 2009.- Ja herregud! "Skratt kan vara beroendeframkallande" som sagt.Vilket som är straffbart eller inte – men att gå in helhjärtat att spåra en avatars namn i RL. DET borde däremot vara straffbart för de som gjort ett sådant fult grepp.- och jag har hört och vet att dom finns – tragiskt!

 9. Vanadis Falconer skriver:

  >Tack Bock.-Blanche – Att skriva in ett namn i Googles sökruta är inte speciellt helhjärtat. Måste säga att det otroligt så mycket som bara kom upp. Sen gick jag inte vidare. finns ingen anledning nu – men jag vet av tidigare erfarenhet vad jag kan få fram om jag vill.-Om du läser bildtexten till "skratt…." så ser du att det står "Tack för lånet". -Jag frågade om jag fick låna den och fick vederbörlig lov. Så där gick du fel.-Ger man sig på mig och hackar i ett halvår utan något som helst skäl så får man tåla den dansen.

 10. >Yttrandefriheten är okränkbar, en mkt viktig del i ett/vilket samhälle som helst.Att vara FÖR det innebär förstås att man inte alltid håller med skribenten, men man är villig att ta det hursom.Det är som graviditeter .. man kan inte vara "lite gravid" heller ..Tack vanadis!

 11. Vanadis Falconer skriver:

  >Precis Ziga, eller som Voltaire så vältaligt uttryckte det i franska parlamentet; -Min herre jag tycker era åsikter är vidriga men jag kan ge mitt liv för att ni ska ha rätt att framföra dem.

 12. >Ja det var det citatet jag tänkte på.. Go girl

 13. Vanadis Falconer skriver:

  >OBS!Anonyma kommentarer publiceras inte!OBS!-Så vill "anonym" ha in sina kommentarer så vill jag ha ett avatarnamn. Det är uppenbarligen någon eller några som inte vill stå för sina åsikter.

 14. Frostland skriver:

  >Angående villfarelser om vad Voltaire skall ha sagt och inte sagt. Det var INTE Voltaire som yttrade dessa så flitigt citerade ord, utan de tillskrevs honom i biografin "The friends of Voltaire", skriven av brittiskan Evelyn Beatrice Hall.The more you know. 🙂

 15. Vanadis Falconer skriver:

  >Vem som skrev:"-Min herre jag tycker era åsikter är vidriga men jag kan ge mitt liv för att ni ska ha rätt att framföra dem."-är fullständigt ointressant, det är innebörden som är riktigt viktig.Därför publicerar jag din kommentar här och nu.

 16. Frostland skriver:

  >Det blir inte ointressant när man felaktigt tillskriver en person dessa ord. 🙂 "eller som Voltaire så vältaligt uttryckte det i franska parlamentet"

 17. Vanadis Falconer skriver:

  >Nu är vi på väg att förlora oss i så små detaljer att vi kommer så långt bort från sakfrågan som möjligt. -Ännu en välkänd härskarteknik.-Sakfrågan är: -Ge er inte på mig för då slår jag tillbaks med full kraft!

 18. Walentine skriver:

  >Fasiken va jag saknar Second life!

 19. Erestor Streeter skriver:

  >Stödjer dig Vanadis när du står upp för vad vi får och inte får göra enligt Svea Rikes Lag.Även om jag inte gör någon direkt hemlighet av vad jag har för skepnad i RL och SL/IW så basunerar jag inte ut det heller. Har googlat mig själv och hittar inte mycket 🙂 eller :(Vad man än har för åsikt ska man har rätt att framföra den, men man ska då också vara beredd på kritik. Att ett antal personer genom sina påhopp har fått en av våra trevligaste bloggar att dö/återuppstå i ny skepnad är tragiskt.Detta är nog inte så mycket en fråga om rätten till att fritt uttrycka sig som en fråga om hyfs och ton på nätet. Tyvärr har många bloggar och dess kommentarer en ton som i RL skulle ge upphov till en mängd polisanmälningar om förtal och hot.Om någon vill hoppa på mig för denna kommentar gör det gärna direkt då på erestor.streeter[a]gmail.com istället för att ta det via kommentarsboxen…. Vanadis blogg förtjänar att få finnas i lugn och ro.

 20. Walentine skriver:

  >Vanadis, jag hoppas du förstår att vi här hemma hos mig skrattar högt när DU klagar på härskarteknik och samtidigt har en attityd som talar om att "alla är idioter utom jag för jag kan allt, vet allt och livet är ett krig"

 21. Vanadis Falconer skriver:

  >-"Roa-väcka-engagera" är ett bra motto för en skribent och på den punkten förefaller jag ha lyckats till 100%.Som du kanske märker Wallentine så är din kommentar publicerad fast jag inte håller med dig på någon punkt och anser att du tolkat mig som det passar dig hellre än som jag skrivit. Jag har alltså fullt ut genomfört det omtvistade citatet: -"Jag delar inte din åsikt men jag gör allt för att du ska få framföra den!"

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s