>Den glömda kvinnodagen – ja det är idag!

>-Här sitter dam och firar internationella kvinnodagen. -Det var väldigt vad dam är ensam!
-Är damskligheten inte intresserad längre?
Eller ännu värre – får de inte fira internationella kvinnodagen för sina män?
-Men vi kvinnor i Sverige och Norden har det ju så bra? -Vi gör ju som vi vill! Är det vanligaste argumentet jag hör för att inte engagera sig. Från kvinnor!
-Kanske det är så men det kan fort ändra sig. Modellen för hur vi som barn skaffar oss våra värderingar har ändrats mycket snabbt de senaste 50 åren. När våra föräldrar, födda på 50-talet växte upp fick de sina värderingar från mamma och pappa-världen till de började skolan. Sen var det skolgårdens värderingar som började prägla dem. De flesta kom från ungefär samma kvarter trots allt och hade samma kulturella bakgrund. De mest exotiska barnen kom från Norge och Tyskland i mammas skola.
Idag börjar barnen på dagis tidigt, föräldrapåverkan har reducerats till något år innan dagis tar över skolgårdens fostran.
Det har dock kommit till en ny fostrande ingrediens i det uppväxande släktets liv; -Internet!
När jag växte upp var internet ”något segt och taffligt”. Vissa spel var ju kul. Men utvecklingen går fort- superfort. Idag påverkas barnen lika mycket eller mer av värderingarna ”på nätet” som av övrig omgivning.
Värderingar från extrema men högljudda grupper sprider sig som en löpeld över hela nätet. -Bara en så enkel sak som att om man vill visa en bröstvårta på bild i den här bloggen så måste man ha ”innehållsvarning”. -Bröstvårtor är barnförnjudna! -Undrar hur kvinnorna i kristna högern, t.ex. Sarah Pahlin gör när de ammar? -Har de ögonbindel på barnen?
-Det är den här sortens ”smygkvinnoförtryck” vi måste bekämpa. -Hur stor skillnad i utseende är det på en kvinnas och en mans bröstvårta? Karlar får visa dem hur som helst överallt! -Men kvinnor? -Hu så hemskt! -Världen går under!

Vanadis snabbgjorde en t-shirt och spred ut.

-Om två manliga snickare står och spikar bredvid varandra och den ene har högre lön än den andra går facket i taket – det blir strejk och blockad. -Om en kvinnlig och en manlig snickare gör samma jobb och han får mer i lön då händer……-Gäääsp!
UNIFEM-kommitéens svenska gren UN Women Sverige har mycket information om Internationella kvinnodagen.
Margot Wahlström leder det FN organ som ska förhindra och hjälpa kvinnor från att bli våldtagna i krig – arbeta för att avskaffa ”våldtäkten som vapen”.
-Behöver vi inte hjälpa oss själva finns det många medsystrar runt om i världen som behöver hjälp- därför ska vi fira Internationella kvinnodagen idag 8 mars 2011.

Det här inlägget postades i Internationella Kvinnodagen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till >Den glömda kvinnodagen – ja det är idag!

  1. Apmel skriver:

    >Jag hade inte hört om något som arrangerats i SL i år med anledning av kvinnodagen förrän jag läste att det hållits en heldagsfestival i förväg (i söndags) med bara kvinnliga artister SL Music Fest Celebrates Women

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s