>-Låt oss tala om sex!

>

Hit men inte längre 2011

Alla har det men ingen talar om det.
Själva grunden för livet men ingen talar om det. 
Hade det inte funnits så hade världen stannat efter Ask och Embla. Ändå talar vi mindre och mindre om det. Så lite att många inte vet hur det fungerar i verkligheten utan bara har dåliga amerikanska porrfilmer att gå på.
Jag pratar om sex och dubbelmoral.
Nakenhet på bio är strängt reglerat sedan 1930-talet. Före det var det inga problem. Första kända nakenfilmen tog Edison själv 1884. En man och en kvinna som nakna rörde sig upp och ner för en stol. Som en rörelsestudie för konstnärer.

Aja baja – rumpan bar och man kan ana en bröstvårtaOK 1911 NONO 2011

1915 km filmen ”The perfect model” med den kända aktrisen Audrey Munson. Sen rullade det på, lesbiskt, gay, jag vad du vill fram till man fick moralpanik på 30-talet och bestämde att bröst gick bra bara man inte såg något av bröstvårtan eller vårtgården. Könshår var ännu hemskare men ruskigast var mannen penis.
Filmcensuren var ett faktum. Folket ansågs inte vuxet att välja själv utan någon måste välja åt dem.
I Sverige avskaffades filmcensuren vid årsskiftet -äntligen!
-Det är bara det att den kommer med stormsteg på internet! – Titta bara i vårt Second Life. Allt som ens andas naket räknas som ”vuxeninnehåll”. Även i bloggar får man ”förbinda sig” att sätta ”innehållsvarning” om det finns naket. Apple vill censurera Iphone-apparna.
Alla går glatt i Tea-Party rörelsens ledband och självcensurerar sig. Rörelsens omslagsflicka Sarah Palin har fem barn! -Hur fick hon dom tror ni? -Genom att ha sex! Minst fem gånger! Uj Uj Uj.
Redan våra gamla förfäder visste värdet av att tala klarspråk; -Där ofrihet bor viskar det i hörnen. citat från Hávamál .
Det är bra att kunna prata om sex och samlevnad – det blir inte så förbaskat märkvärdigt då. För det är ju lika naturligt att ha sex som att äta knäckebröd. -Fast sex är roligare. (man kan inte vara nog tydlig)
Mer intressant läsning:
Nudity in film Sexual milestones of old Hollywood Bock:s eminenta inlägg i ärrendet

Det här inlägget postades i prat, sex. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till >-Låt oss tala om sex!

 1. >Dubbelmoral ja det finns det mkt av. Och jag tror dubbelmoral föder sjuka böjelser istället för naturligt sex. Titta bara på dom katolska prästerna…. Sex är lika naturligt som att äta o sova. Deal with it.Bra inlägg =)

 2. Tina Dahl skriver:

  >Sex säljer med och det stort! Titta bara på all världens kända och väldigt seriösa (enligt dem själva) auktionsfirmor.Ser man eller anar man ett kvinnligt* könshår eller en bröstvårta så är utropspriset från början i snitt 20% högre.Hur många i tex Second Life har inte en till ava för sina mer udda sexliv? Eller för sina rollspel? Jag har länge sökt en, två, tre som vill berätta om det – men ingen har velat ställa upp på det ämnet.Mobbing sker däremot helt öppet. Undrar om det med är en – drift? Att det är en mänsklig svaghet vet alla forskare redan nu och sedan årtusenden./Tina* flt Bock det blir mer manliga delar med men de är fortfarande ännu mer ”gömda”.

 3. Bock McMillan skriver:

  >Lysande inlägg, Vanadis! (Även om jag inte riktigt förstår din länk till mitt "eminenta inlägg")Moralpaniken i vårt älskade SecondLife har naturligtvis sin bakgrund i SL:s hemland USA, vilket ju också påverkar Iphone, Blogger m fl tjänster. Den har nu antagit proportioner som liknar den viktorianska tiden under dessa höjdpunkt eller världen före "den sexuella revolutionen" på sjuttiotalet.Återgången beror med största sannolikhet på "the moral majority" (de amerikanska fundamentalistiska kyrkorna och deras alltmer hårdnande grepp kring politiken i USA från 1980-talet och därefter). Det finns idag glädjande tecken på att detta grepp har börjat försvagas något, men som en motkraft uppstod då Sarah Palin och hennes "Tea Party Movement". Förhoppningsvis rullar utvecklingen på ett tag till och raderar ut lilla Sarah från historieböckerna (Allt under förutsättning att hon inte lyckas bli amerikanska president, vilket ju skulle innebära en femte istid.) Du måste komma ihåg att Sarah Palins fem barn har kommit till i hägnet av ett heterosexuellt äktenskap och inget annat. Hon gjorde dessutom säkert bara sin äktenskaplig plikt och njöt inte ett endaste ögonblick.Amerikanska kulturella trender har de senaste årtiondena haft en förmåga att påverka svenska förhållanden på ett märkligt men påtagligt sätt. Jag tror att den "nya svenska moralpaniken" beror mycket på detta inflytande.Jag gillar att äta knäckebröd nästan lika mycket som jag gillar att ha sex, fast det sista har jag för tillfället inte särsklit mycket – men det vet jag kommer tillbaks. Under tiden tröstar jag mig med massor av knäckebröd!

 4. Vanadis Falconer skriver:

  >Länken till Bocks eminenta inlägg kom till av misstag och är borttagen nu. .Lite morgonfeppel bara. Men jag tycker du citerar lite vårdslöst, sade hon med ett leende, sex är roligare än knäckebröd

 5. Tina Dahl skriver:

  >Ät inte knäckebröd i sängen bara eller där du rent av har sex, det är inget skönt.Med knäckebrödet mot kropp – då – inget annat./Tina

 6. Vanadis Falconer skriver:

  >-Klokt råd Tina! 🙂 -Brukar göra "en sak i sänder" och "var sak på rätt plats". "Älska på knäckebröd" överlåter jag med varm hand till masochisterna. Finns säkert någon "Råg-Ruth" i SL. (dålig GBG-vits)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s