>Spräng bort ett berg eller rädda miljön!

>

En kvinna sitter i gungstolen och ser ut över det vackra landskapet men…

Miljökampen kommer till Second Life. Bland andra Kentuckians for Commonwealth -Action for justice för kampen mot miljöförstöringen och Sand Castle Studios har byggt en SIM där man kan spränga bort en hel bergstopp för att få kol till kolkraftverket som förorenar luft och vatten eller lära sig hur man bygger vindkraftverk och använder vattenkraft istället.
I USA använder man mycket kolkraft och ”hela Appalacherna är fullt i kol. Kolet bryts huvudsakligen i dagbrott och lämnar fruktansvärda sår i naturen. Kolkraftverken spyr ut cancerogena luftföroreningar över stora områden.

Det ser väldigt vackert ut… men det där grå..vad är det

Ett flertal företag vill gärna utvinna så mycket kol som möjligt. Saxat från ett företags hemsida: Som ett resultatinriktad företag är vi beslutna att uppvisa enastående resultat för alla våra intressenter. Som ett exceptionelt globalt team arbetar vi med operationell effektivitet, finansiell disciplin, och en kompromisslös hänsyn till säkerhet, hälsa, kvalitet och miljö. Slut citat.
I verkligheten betyder det att förstöra en vacker miljö, förgifta vattnet och göra människor sjuka men med en sjusärdeles bra aktieutdelning.
Deep Down film hemsida får man en helt annan bild av verkligheten. Se filmen men invånare från det lilla samhället och deras berättelse.
Spela sedan spelet där du först kan förstöra miljön och sedan rädda den men läs först hur man gör här

Börja med att skövla en skog

Spräng en bergstopp

När tåget är lastat bär det iväg till kraftverket


För att komma åt det ytliga kolet måste man shackta bort matjorden och träd och buskar. Spränga bergstoppen i småbitar krossa kolet till brännbara bitar.
Mer att läsa:Natural Resources Defence Concil NDRC

Kolkraftverket dominerar hela samhället.

Det finns hopp till slut lär man sig bygga vatten och vind kraftverk.

När får vi se en liknande SIM om t.ex. utfiskningen och föroreningen av våra hav. Eller om nerskräpningen på våra gator och i våra parker. En undersökning visade att de som var mest oroade av luftföroreningar ”70% oroade” var pojkar 17-24 år, . En annan undersökning visade att de som skräpade ner mest ”70%” var just pojkar 17-24 år.
Miljövård börjar där du står – du kanske inte kan stoppa ett kolkraftverk men du kan plocka upp skräpet. När det gäller miljön är inget bidra för litet eller för stort. Alla är lika viktiga för att få in det rätta tänkesättet.

Det här inlägget postades i kamp, kolkraft, miljöförstöring, vindkraft. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till >Spräng bort ett berg eller rädda miljön!

  1. >ja jag läste oxå den där undersökningen. Konstigt att dom inte ser sambandet…… (jag cyklar jämt!) Bra att du promotar sånt här. Carla och jag ska fixa till ett animals right projekt på våran sim så fort vi hinner. Man får göra det man kan =)

  2. Vanadis Falconer skriver:

    >-Många bäckar små…. osv.-Det känns viktigt att berätta för andra, första steget mot att det ska hända något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s