>-Rekryterar Al-Qaida i Second Life?

>

Mycket tyder på det.
Redan 2007 skrev GamePolitics.com hur terrorister infiltrerat och skapat egna avor i Second Life. De ställde frågan till olika ”förståsigpåare”. Så här säger
The Economist:
Oundvikligen, säger experterna, jihadister har också börjat att skapa ”invånare” i den virtuella världen Second Life.

Kommer Kaban och Mekka att attackeras om Al-Qadea bombar Big Ben?

Networkworld:Rohan Gunaratna, docent vid Singapore’s S. Rajaratnam School of International Studies och författere av ”Inside Al Qaeda ”: Global Network of Terror, tror att de verkliga skurkarna börjar att ta en första titt på Second Life. ”Det är ett utrymme som är av stort intresse för ett antal organisationer, däribland jihadister, säger Gunaratna. ”Fram till nu (2008), de har inte gjort något  angrepp på Second Life, men de är absolut nyfikna. De är intresserade av att veta om de möjligheter som finns i Second Life.
Den radikala islamistiska gruppen Hizb ut-Tahrir America (HTA)  arrangerade en konferens i Chicago den 11 juli 2010 för att diskutera hur man inför en islamsk stat med strängast möjliga tolkning av Sharialagarna. Gruppen inledde en social mediekampanj, Faacebook, Twitter etc, för att främja evenemanget, en som fungerar som ett utmärkt exempel på hur extremister kan utsätta mainstream till deras ideologi.
Terrorister skulle vinna lite på en attack i den virtuella världen men Second Life kan ge dem några saker som de verkligen behöver. ”Den kritiska fasen i en terrorattack är på planeringsstadiet. Då är riskerna att åka fast som störst, säger Roderick Jones, chef för Private intelligence practice of Concentric Solutions International. ”Om jag kan gå runt mitt potentiellt mål som en terrorist med mina andra cell medlemmar från olika delar av världen, och sedan bara flyga in och göra attacken, det är det scenario som vädjar till en terrorist.”

Aldrig jag döljer Frejas skapelse!

Simon Wiesenthal Center  utfärdade en ny rapport som fann att rasister och terrorister allt större utsträckning använder sociala nätverk på nätet som ett sätt att sprida sina ”digitala terror och hatpropaganda,” och förlita sig mindre på traditionella webbplatser. Enligt rapporten har det skett ”en 20-procentig ökning av antalet av hat och terrorism medhjälp webbplatser, sociala nätverk sidor, chattforum och mikro-bloggare under det senaste året, till totalt 11.500.” Denna rapport ”är avsedd som en” kollektiv ögonblicksbild av verksamheten hos hat grupper och terrorister på nätet. 
Slutsatsen man kan dra är att terrorister, och andra grupperingar, använder olika sociala medier för att nå sina syften och mål på olika sätt. För möten, för planering och för att föra fram propaganda. De som verkligen vet, t.ex. FRA, MUST,MI5, CIA Mossad, säger ingenting. förhoppningsvis eliminerar de hoten istället. 
Expressen; Källa om terrorhoten; Ta inte in på hotell! 
-Hotbilden mot Sverige

Det här inlägget postades i Al-Qaida, Rekryterar, Second Life, terrorhot. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s