>Havet ger – havet tar.

>

Till de som gått till botten med sina skepp.
Så lyder texten på monumentet över förlorade sjömän. Inget konstigt med det. På varenda kyrkogård i Bohuslän, för att ta ett exempel, finns det tomma gravar. -Till minne av.. står det oftast. Då kan man vara säker på att det är någon som förlorats till sjöss. Eller ”festar vid Rans bord” som den positiva lydelsen är.
Det bästa sättet att gå förlorat till sjöss är att bli övermodig; -Jag är havets betvingare! -Ingen kan betvinga havet! -Man kan leva med havet inte mot havet.
Hela sommaren har vi på Sjöräddningens hemsida kunnat se en uppvisning i dåligt sjömanskap. Modiga sjöräddare har fått ta stora men kalkylerade risker för att rädda de okunniga, oerfarna och dumdristiga båtfarare med dåligt underhållna båtar.

Inte ens i Second Life behöver man sakna sjöräddningen. I piraternas land finns en sjöräddningsstation med tre båtar. Om utifall någon skulle råka illa ut.

Nu kan du köpa Sjöräddningens webstamp. ett digitalt frimärke som du använder när du mailar. !  -Webstamps är en del av  Sjöräddningssällskapets finansiering – inte en statlig krona går dit, bara skänkta pengar.
-Berätta för världen att Sjöräddningssällskapet finns. Visa att du stödjer verksamheten
Hjälp Sjöräddningssällskapet hitta nya bidragsgivare Inspirera fler människor att stödja Sjöräddningssällskapet
 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till >Havet ger – havet tar.

  1. Skvitt skriver:

    >En fin blogg som rekoomenderas!Länkar till den på min egen blogg (http://blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt)och har presenterat ett litet smakprov i senaste inlägget: http://blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt/2010/09/vanadis-ser-pa-sakenLycka till i fortsättningen och ha det bra!/Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s