>Misommarnatta ä ente lång – därför tar vi na än en gång!

>

-Sveriges riktiga nationaldag! Man riktigt känner Freja och Frejs närvaro när man vandrar i naturen eller nakenbadar i midsommarnatten. Den mest ”magiska” natt vi har, Att vi brukar använda en annan stång utan tvärslå och med tre ringar omkring det är en annan femma. Men midsommar är den helg vi alla svenskar firar ordentligt, som norrmännen och deras ”Syttende maj”.

Nerräkningen mot midsommarafton har börjat. Idag ska den stora gräsmattan där vi ska resa stången få en sista klippning. En flaska Linierullad norsk akvavit står på kylning. Sill och färskpotatis ska köpas i morgon. Brukar ha sju sorters sill på bordet. Nu gäller det bara att inte göra som farbror Egon. Han hade provsmakat snapskryddningarna lite för tidigt och la sju sorters sill under huvudkudde och åt upp blommorna. -Blev inte helt bra. Stanken i hans sovrum var outhärdlig dagen efter, men han är rätt outhärdlig han med så det kanske passade bra.
Lägger upp mina bästa midsommarlänkar här bredvid, snapsvisor och annat matnyttigt och tillönskar alla mina vänner en riktigt

Glad Midsommar!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till >Misommarnatta ä ente lång – därför tar vi na än en gång!

  1. >Tack, och ha en skön midsommar du med! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s